SISTE NYTT

 

24.02.2014

Informasjon og påmelding til dåp.

Barnedåp i kirken er den vanligste dåpsformen i Den norske kirke. Her finner du en kort orientering om hvordan dette fungerer.

Barn som har mor eller far som er medlem av Den norske kirke får normalt tilsendt en orientering om dåp av oss. 

Tid og sted avtales med oss på vår internettside her. Dersom du trenger mer informasjon eller har problemer med å få nettsiden til å virke, ta kontakt med oss på 51974770. NB! Hvis selve dåpen skal gjennomføres utenfor Sandnes, må påmeldingen skje pr telefon 51974770, ikke via nett. Før selve dåpshandlingen vil det være kontakt med presten. Dette skjer litt ulikt fra menighet til menighet. Noen steder har en felles samling for foreldre til dåpsbarn. Andre steder har en individuelle samtaler.

Klikk her for å se vår orientering om dåp.

Les mer om dåp i kirken her

Menighetene i Sandnes tilbyr i hovedsak å melde barnet til dåp via vår nettside:

Du bestiller her på vår nettside ved å klikke på lenken under. Du trenger da fødselsnummer til barnet samt et mobilnummer til identifisering. (NB! Gjelder ikke dåp som skal utføres utenfor Sandnes).

Klikk her for å registrere dåp på nett

Ved å bestille på vår nettside, får du oversikt over tilgjengelige steder og tider for dåp. Noen ønsker å bestille dåp i en annen kirke enn der en nå bor. Det er det normalt anledning til, men det hender at lokale menigheter prioriterer dåp fra eget nærområde når det er stor pågang.

Bestilling over nett kan skje døgnet rundt, og i de fleste tilfeller vil en få det sted og den dato en har bestilt. Men det er likevel bare en foreløpig bekreftelse. Endelig bekreftelse vil normalt komme pr e-post første arbeidsdag etter bestillingen. Det kan være lurt å vente på denne før en ber tilreisende skaffe billetter eller bestiller sted å feire dåpen på. (Skulle du ikke høre fra oss i løpet av to arbeidsdager, er det fint om du ringer oss for sikkerhets skyld.)

Vi vil gjøre vårt beste for at dåpsdagen skal bli en minnerik opplevelse!